Консалтинговый центр Школа Административного Управления Зиминой

Меню

Громадське Об'єднання «Продовольча безпека України»

«Школа Адміністративного Управління Зіміної»

Громадська Спілка «Пест контроль України»

Практично-орієнтований тренінг: «Розробка та впровадження системи HACCP на підприємствах
з виробництва та обігу харчових продуктів»

Завдання тренінгу

Надати Вам необхідні ключові знання, навички, алгоритми дій, професійний інструментарій для впровадження та функціонування системи управління безпечністю продукції, щоб, повернувшись з тренінгу, Ви запровадили системний підхід до управління безпекою харчових продуктів у себе на підприємстві та успішно підготувалися до державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР

Тренінг зорієнтований на керівників та спеціалістів
підприємств харчового ланцюга

Які хочуть (або зобов’язані) в короткі терміни впровадити систему НАССР, стати хорошим професіоналом
(або підвищити свій професіоналізм) і відразу застосовувати набуті знання та вміння в роботі!

Тривалість тренінгу

16 акад.годин, 2 дні

Дати проведення тренінгу

19-20 березня

Що Ви будете робити в процесі тренінгу

  • Розберетеся у вимогах наказу №590, затвердженому Акті Держконтролю та інших законодавчих та нормативних документів;
  • Будете знати сім принципів HACCP з управління ризиками, пов'язаними з безпекою харчових продуктів
  • Будете описувати продукцію згідно з нормативними документами
  • Розберетеся в аналізі небезпек і контролі критичних точок
  • Навчитеся складати блок-схеми процесу виробництва і визначати критичні точки
  • Напрацюєте навички розробки необхідних програм-передумов, виробничих процедур, протоколів (журналів, таблиць, графіків, тощо ..)
  • Отримаєте досвід розробки і впровадження плану НАССР
  • Та багато іншого, що необхідно для розвитку компетенцій спеціаліста по впровадженню та підтримки функціонування системи НАССР

Розклад тренінгу

День 1

  • 9.30 – 10.00 реєстрація учасників, вітальна кава
  • 10.00 – 11.30 перший модуль тренінгу
  • 11.30 - 11.45 кава-брейк
  • 11.45 – 13.15 другий модуль тренінгу
  • 13.15 – 14.15 обід
  • 14.15 – 15.45 третій модуль тренінгу
  • 15.45 – 16.00 кава-брейк
  • 16.00 – 17.30 четвертий модуль тренінгу

День 2

  • 10.00 – 11.30 п’ятий модуль тренінгу
  • 11.30 - 11.45 кава-брейк
  • 11.45 – 13.15 шостий модуль тренінгу
  • 13.15 – 14.15 обід
  • 14.15 – 15.45 сьомий модуль тренінгу
  • 15.45 – 16.00 кава-брейк
  • 16.00 – 16.30 тестування
  • 16.30 – 17.00 перевірка тестів
  • 17.00 – 18.00 підсумкове обговорення, заповнення заключної анкети, вручення Сертифікатів

ПРОГРАМА ТРЕНІНГУ

Тільки про головне! Концентрована практика, до 80% опрацювання реальних ситуацій!

Модуль 1

  • Знайомство: представлення тренерів, знайомство з групою, огляд тематики тренінгу, таймінг і правила тренінгу
  • Визначення НАССР та переваги системи НАССР для виробника. Огляд основних термінів
  • Основні законодавчі та нормативні вимоги до всіх організацій/підприємств в ланцюгу створення харчової продукції;
  • Знайомство із Стандартами Кодексу Аліментаріус та ДСТУ ISO 22000:2019
  • Вам необхідно впровадити систему HACCP. З чого починати?
  • Документи, які підтверджують наявність системи безпечності продукції HACCP
  • Належна практика виробництва та програми-передумови

Модуль 2

  • Практичні аспекти розробки та впровадження 12 кроків ПЛАНУ HACCP та 7 принципів HACCP
  • Створення групи НАССР та визначення сфери застосування системи НАССР
  • Практикум: Опис харчового продукту і всіх матеріалів, використовуваних при його виробництві
  • Практикум: Розробка блок-схеми технологічного процесу щодо кожного харчового продукту
  • Метод визначення значущості небезпечних факторів. Дерево рішень
  • Практикум: Ідентифікація та аналіз небезпечних факторів (біологічних, хімічних, фізичних) щодо кожного харчового продукту на кожному етапі технологічного процесу

Модуль 3

  • Практикум: Визначення групою НАССР контрольних і критично контрольних точок. встановлення та обґрунтовання критичних меж щодо кожної ККТ
  • Теоретична робота та розгляд прикладів оформлення програм-передумов системи HACCP (№№1, 2, 3)
  • Практикум: Розробка програм-передумов системи HACCP (№№1, 2, 3)

Модуль 4

  • Теоретична робота та розгляд прикладів оформлення програм-передумов системи HACCP (№№ 4, 5, 6, 7)
  • Практикум: Розробка програм-передумов системи HACCP (№№ 4, 5, 6, 7)
  • Теоретична робота та розгляд прикладів оформлення програм-передумов системи HACCP (№№ 8, 9)
  • Практикум та презентація: Розробка програм-передумов системи HACCP (№№ 8, 9)

Модуль 5

  • Теоретична робота та розгляд прикладів оформлення програм-передумов системи HACCP (№№ 10, 11)
  • Практикум та презентація: Розробка програм-передумов системи HACCP (№№ 10, 11)
  • Теоретична робота та розгляд прикладів оформлення програм-передумов системи HACCP (№№ 12, 13)
  • Практикум та презентація: Розробка програм-передумов системи HACCP (№№ 12, 13)

Модуль 6

  • Практикум: оформлення Плану НАССР. Процедура моніторингу КТК
  • Розгляд прикладів коригувальних дій щодо ККТ
  • Практикум: Розробка та документування коригувальних дій щодо кожної ККТ
  • Практикум: Розробка процедур, які забезпечують ефективне функціонування системи НАССР

Модуль 7

  • Теоретична робота та розгляд прикладів Валідації та Верифікації системи НАССР
  • Практикум: Валідація плану НАССР. Верифікація ефективності функціонування системи НАССР
  • Практикум: Розробка процедури відкликання та вилучення харчових продуктів
  • Установлення системи документообігу та ведення протоколів
  • Внутрішні перевірки системи НАССР

Місце проведення тренінгу

м.Київ, вул. Велика Житомирська, 33 (ТПП України), вхід зі Стрітенської вулиці

Вартість тренінгу

4700.00 грн. за одну особу

При участі кількох слухачів з одного підприємства – бонусні ЗНИЖКИ!

Рекомендація: краще відправити кілька людей з однієї компанії, тому що тоді вони будуть в одному інформаційному полі і зможуть більш ефективно впровадити проект, так як завжди над впровадженням працює команда (група HACCP), а не одна людина.

Супроводжуючі аспекти

  • Заняття проводять фахові спеціалісти, консультанти-тренері, експерти-практики ​
  • Конспект і роздаткові матеріали спростять роботу на тренінгах і допоможуть в тренуваннях, завдяки їм основні дані залишаться з Вами і після тренінгу
  • Смачні бізнес-ланчі та кава-брейки з ароматною, смачною заварною кавою дозволять Вам не відволікатися на голод, не витрачати час на пошук місця, щоб перекусити, а повністю зосередитися на процесі навчання
  • Іменний Сертифікат, як свідчення Вашого професіоналізму

Раді бачити Вас на наших тренінгах!

Выберите удобный способ коммуникации

Через почтовый клиент (Microsoft outlook, Thunderbird....)

Через форму на сайте

^ Наверх